Projecten

Kraampakketje

Ik ben met een projectje begonnen en ik vind het eigenlijk erg leuk! Binnenkort hebben we best wat kraam visites en daarom ben ik gestart met het maken van leuke kraamcadeaus.

Een ervan, toevallig ook de eerste, vind ik echt het schattigst geworden. Het was erg leuk om die kleine luiertjes weer eens vast te houden en de kleine sokjes mooi op te vouwen.

De luiertjes zijn van Pampers – premium protection. Deze heb ik opgerold, het uiteinde ingestopt en vastgeplakt met een klein stukje plakband. Om het rolletje heb ik een gouddraadje geknoopt, dat ziet er net wat leuker uit. En het blijft stevig zitten als het plakband loslaat. Het gouddraad is gekocht bij de action. Net als het pompomdraaadje.

Nijntje en de bijtring zijn bij de Etos gekocht, maar online zijn ze ook vast te vinden. De sokjes komen bij de Zeeman vandaan.

Het blad waar Nijn op zit, is geknipt uit een dubbel gevouwen stuk stevig papier en beplakt met bedrukt papier, wat ik ook gekocht heb bij de action. Daar hebben ze verschillende thema’s bedrukt papier. Het armbandje om het oor van Nijn is gemaakt met een kralenset. Het kaartje ‘gefeliciteerd’ is gemaakt van bedrukt papier met het woord uitgeknipt van een oude verjaardagskaart.

Hieronder zie je het resultaat. Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik ben. Mocht je een kraampakket willen, maar je bent niet zo handig, dan kan ik er altijd een voor je maken. (Voor ieder budget is er wel eentje.)

De draad-vaas

Gisteravond vond ik in de kelder een mooie, lege fles. Ik dacht, daar ga ik iets leuks mee doen. Geen idee nog wat, dus begon ik even te snuffelen in mijn oude knutselspullen.

Ik vond er een oude metalen draad en nog wat houten kralen. Deze heb ik ooit eens ergens gekocht, maar waar weet ik niet meer. Je kunt hiervoor van alles gebruiken natuurlijk.

De metalen draad heb ik met een tangetje en vingers in bochten om de fles gebogen. Voordat je de draad buigt is het wel belangrijk de kralen op de plek te zetten waar je ze hebben wil, want dat gaat niet meer als je de draad al op zijn plek hebt zitten.

Het is een precies werkje om de draad strak tegen het glas aan te buigen, maar als resultaat heb je een uniek decoratief vaasje op de plank staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *